Tratează rinita rapid și eficient la copii și adulți

Primăvara este anotimpul preferat al multor persoane. În același timp, hipotermia cauzată de vremea instabilă și hipovitaminoză slăbesc sistemul imun, conducând deseori la apariția rinitei.

La prima vedere, rinita nu reprezintă o problemă majoră, însă care ar putea fi pericolele? Și cum ar trebui să procedăm – să așteptăm până când simptomele nazale vor dispărea de la sine sau să ajutăm organismul prin mijloace eficiente?

Rinita, de fapt, reprezintă o inflamație a mucoasei nazale, care apare atunci când microbii, virușii sau alergenii ajung pe mucoasa nasului. Cel mai frecvent în caz de rinită se observă eliminări nazale constante, dificultăți de respirație nazală și strănut.

Se consideră că, eliminarile nazale sunt un fenomen obișnuit și nu trebuie tratate. Cu toate acestea, este necesar să se țină cont de complicațiile pe care le pot provoca, de exemplu posibilitatea de a dezvolta sinuzită acută sau cronică.

Sinuzita este o inflamație persistentă a mucoasei sinusurilor paranazale, care durează până la 12 săptămâni sau mai mult și necesită un tratament îndelungat și intensiv. De aceea, simptomele rinitei nu trebuie ignorate, ci tratate cât mai curând posibil.

Simptomele sinuzitei includ:

  • Congestie nazală completă sau parțială (nas înfundat);
  • Secreții nazale abundente sau absența acestora;
  • Înroșirea pielii deasupra sinusului afectat;
  • Edemațierea mucoasei nazale;
  • Slăbiciune generală;
  • Febră și cefalee.

Cum să tratăm rapid și fără complicații rinita la adulți?

În primele zile de la apariția congestiei și eliminărilor nazale, multe persoane încep a folosi picături vasoconstrictoare, care de fapt nu vindecă, ci doar temporar înlătură simptomele. De asemenea, picăturile nazale provoacă reacții adverse și pot dăuna organismului. Este recomandat să folosiți soluții saline pentru irigații nazale, pentru a curăța cavitatea nazală și a reduce edemul.

Totuși, din primele zile de boală, soluția optimă este fitopreparatul german din plante Sinupret® Extract, care este potrivit atât pentru adulți, cât și pentru adolescenții cu vârsta de peste 12 ani.

Sinupret® Extract reprezintă cea mai concentrată și rapidă formă împotriva rinitei din toate produsele companiei Bionorica. Medicamentul pe bază de plante nu doar elimină inflamația și ușurează respirația nazală, dar de asemenea, previne complicațiile periculoase și severe.

Cum funcționează Sinupret® Extract?

Baza medicamentului o constituie componentele vegetale, care posedă efect secretolitic, antiinflamator/antiedematos și antiviral.

În procesul de fabricație se folosește o tehnologie modernă unică - Phytoneering, care permite controlul conținutului de componente vegetale active. Acest lucru garantează concentrația înaltă și constantă a substanțelor active în fiecare doză, indiferent de seria de fabricație și anul recoltării.

Eficacitatea și siguranța preparatelor produse prin tehnologia Phytoneering a fost demonstrată în multiple studii clinice.

Dar cum se tratează rinita la copii?

Copiii sunt în mod frecvent mai sensibili la apariția rinitei decât adulții și o suportă cu eforturi mai mari din partea organismului.

Pentru tratamentul rinitei la copiii cu vârsta de la 2 ani, utilizați Sinupret® Sirop. Medicamentul va înlătura rapid și eficient simptomele, eliminând și agentul patogen, va ușura respirația nazală și va preveni complicațiile. Posedă o aromă și un gust plăcut, ceea ce facilitează tratamentul la copiii mici.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani este potrivit Sinupret® drajee.

Tineți minte că rinita nu trebuie subestimată, oricât de inofensivă ar părea. Pentru a preveni o evoluție nefavorabilă a bolii, este foarte important să o tratați imediat și corect.