leaf

Noutăți

Vacanța fără otită și sinuzită

Vacanța fără otită și sinuzită

Vacanța de vară este o ocazie bună de a acumula sănătate pentru un an întreg. Ne relaxăm, ne bronzăm, ne scăldăm. Și totuși de ce apar răcelile în perioada fierbinte a anului? De fapt, majoritatea consecințelor neplăcute care apar în timpul unei vacanțe la mare pot fi evitate, dacă respectați regulile simple de precauție la înot și scufundări.

Urechea înotătorului

Cea mai obișnuită problemă pentru înotători la mare este numită "urechea înotătorului" sau otita "de vară". Aceasta este o infecție în urechea exterioară și în canalul urechii. Această situație apare atunci când bacteriile și ciupercile din apa contaminată intră în urechi. Măsuri de precauție: dopuri de urechi sau bile de bumbac cu vaselină, care sunt plasate în canalul urechii în timpul înotului. Asigurați-vă că le utilizați dacă sunteți predispus la otite sau puritatea apei este îndoielnică.

Respirați adânc - sunteți la mare!

A doua problemă cea mai frecvent întâlnită pentru turiști este sinuzita.

Ca profilaxie se recomandă spălarea canalelor nazale înainte și după scăldat (mai ales după înotul în apă poluată). Trebuie să păstrați căile respiratorii curate și respirația liberă.

Ai grijă, bețisoare de bumbac!

O profilaxie conștientă poate scădea frecvența otitelor de câteva ori. În primul rând, trebuie să vă curățați cu atenție urechile înainte de scăldat: în nici un caz nu trebuie să îndepărtați ceara din canalul urechii - vă protejează de infecție. Puteți curăța doar urechea externă cu bețișorul de bumbac, iar după scăldat este recomandabil să picurați în urechi picături speciale care usucă și elimină posibila iritare.

Zone de risc

Există anumite situații în care prevenirea este deosebit de importantă, mai ales dacă sunteți predispus la otită și sinuzită. În primul rând, acestea sunt zboruri și scufundări, adică situații care implică schimbări de presiune. Asigurați-vă că sistemul Dumneavoastră respirator este complet sănătos, pentru că uneori și o răceală banală poate provoca complicații nedorite.

Natura vindecă!

În răceli frecvente, tratamentul complex al sistemului respirator este necesar. În astfel de situații, se recomandă medicamentele cu acțiune complexă - de exemplu, medicamentul pe bază de plante Sinupret®. Elimină edemul și inflamația, previne complicațiile "de vară", cum ar fi otita medie și sinuzita.

Ia cu tine Sinupret® în trusa de vacanță și vei avea odihnă fără griji!