Noutăți

Uită de nas înfundat!

Uită de nas înfundat!

Un nas înfundat poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții noastre de zi cu zi. Respirația dificilă poate afecta în mod negativ activitățile cotidiene, cum ar fi somnul, concentrarea și performanța la locul de muncă sau la școală.

Este esențial să avem un flux de aer liber pentru a ne simți energici și a ne menține starea de sănătate generală. În plus, nasul înfundat poate interfera cu gustul și mirosul, reducând plăcerea și satisfacția de la mese.

În timpul exercițiilor fizice, respirația dificilă poate limita performanța și poate duce la oboseală prematură. În ceea ce privește sănătatea mentală, disconfortul constant al unui nas înfundat poate contribui la stres și frustrare.

Prin urmare, gestionarea și tratarea nasului înfundat sunt importante pentru a menține un stil de viață sănătos și activ.

PROBLEMA CONGESTIEI NAZALE (NASUL ÎNFUNDAT): CAUZE, SIMPTOME

Congestia nazală sau nasul înfundat, cum este numită în limbajul popular, reprezintă doar un simptom și nu este o boală. Mucoasa nazală se inflamează și se edemațiază, apare îngustarea și obstrucția cavităților nazale și uneori a sinusurilor paranazale, îngreunând respirația. În acest caz simțim un disconfort accentuat. Se întâlnește destul de des în cazul unei răceli, viroze, alergii ori atunci când se declanșează sinuzita. Apare atât la copii, cât și la maturi.

SIMPTOMELE UNUI NAS ÎNFUNDAT SUNT DESEORI ÎNSOȚITE DE:

  • Secreții nazale;
  • Senzație de lipsă a aerului;
  • Tulburări ale mirosului;
  • Durere sinusală (uneori).

Cauzele declanșării congestiei nazale pot fi de natură diferită: alergică, infecțioasă sau mecanică.

În cazul celei alergice, poate fi vorba de reacția la praf, mucegai, polen de plante sau la diferiţi factori de mediu.

Atunci când cauza este de natură infecțioasă, nasul înfundat este provocat de răceală, gripă, infecţiile virale sau bacteriene a căilor respiratorii superioare.

De asemenea, anumite deformări ale nasului sau ale septului, polipii, sau chiar tumorile nazale pot obstrucționa mecanic cavitățile nasului și împiedica respirația nazală.

Alte cauze ale congestiei nazale pot servi: consumul excesiv de alcool și mâncare prea condimentată, inhalarea aerului rece, a fumului. Unele medicamente (de exemplu, cele pentru reglarea tensiunii arteriale), dar și fluctuațiile hormonale din timpul sarcinii (de regulă, la sfârșitul primului trimestru), pot avea efect secundar de înfundare a nasului.

TRATAMENTUL CONGESTIEI NAZALE

Tratamentul pentru nasul înfundat trebuie luat în funcție de cauza care l-a provocat, cele mai frecvente fiind alergică sau infecțioasă. De obicei, pentru a soluționa rapid congestia nazală folosim deseori picăturile sau spray-urile nazale (decongestantele). Dar ele din păcate nu rezolvă problema, au efect doar simptomatic și temporar, cum scade concentrația lor, dispare și efectul lor. În plus medicii nu recomandă utilizarea lor mai multe de 3-5 zile, deoarece ele produc dependență și dezvoltă rinită medicamentoasă. De aceea și este foarte important de tratat cauza care a dus la înfundarea nasului.

În cazul congestiei nazale, cauzate de răceală, infecții virale sau bacteriene, una din soluțiile de primă intenție este Sinupret® Extract sub formă de drajeuri.

Sinupret® Extract este un medicament unic din plante medicinale, produs în Germania, destinat tratamentului rinitelor și sinuzitelor acute. În compoziția acestuia intră: extract din rădăcină de Gențiană, flori de Ciuboțica-Cucului, părți aeriene de Măcriș, flori de Soc, părți aeriene de Verbină. În producerea acestuia se utilizează tehnologii inovatoare de extracție a substanțelor active din plante medicinale. acest fapt asigură un efect terapeutic rapid și pronunțat.

EFECTELE DEMONSTRATE ALE SINUPRET® EXTRACT ÎN RINOSINUZITELE ACUTE SUNT:

  • antiviral și antibacterian (luptă cu agenții infecțioși care au declanșat boala),
  • antiinflamator (înlătură edemul mucoasei și desfundă nasul),
  • secretolitic (fluidifică secrețiile nazale și ușurează evacuarea lor),
  • secretomotor (repornește mecanismul de autocurățire și drenare a cavităților nasului și sinusurilor paranazale – clearance mucociliar), accelerează recuperarea și previne complicațiile.

Durata tratamentului este deobicei de 7 - 14 zile. Mai multă informație puteți găsi aici, sau puteți să consultați un medic, pentru a alege doza și regimul de administrare potrivit pentru dumneavoastră.

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!